Ev İlaçlama Şişli

Haşerelerden Kurtulmanın Yolu Ev İlaçlamasıdır

Haşereler çeşitli hastalıklara neden olmaktadır. Mikrop ve bakteri taşıyan bu böcekler, evlerin her yerinde dolaşabilmekte ve kısa zaman içinde çoğalarak mutfak dolapları, ekmek dolapları gibi tüm kapalı alanların içlerinde dolaşabilmektedir. Haşereler, yaşam alanlarında görülmesi istenmeyen canlılardır. Bu canlılarla mücadele etmenin tek yolu da ilaçlama yapmaktır.

Ev ilaçlama işlemi de profesyonel ekipler tarafından bilinçli bir şekilde yapılmalıdır. Bilinçsiz ve amatör kişiler tarafından yapılan ilaçlamalar sonuç vermemekte, haşerelerin daha da çoğalmasına neden olmaktadır. Haşere ilaçlama servisleri, işlemi faklı şekillerde yapmaktadır. Her ilacın her böcek ve parazite uygun olmadığı bilinmektedir. İşlem yapılmadan önce haşerenin türü belirlenir ve sonrasında uygun ilaçlarla ilaçlama yapılır. İlaçlama yöntemlerinden birisi kokulu uygulamadır. Bu uygulama haşerelerin fazla olduğu yerlerde yapılmaktadır. Kokulu uygulama yapıldıktan kısa bir süre sonra haşerelere etki etme başlar. Uygulamanın yapılmasının ardından mekan iki ila dört saat kapalı kalmalı, ardından bir ya da iki saat havalandırılmalıdır. Mekan havalandırılmadan içeriye girilmemelidir.



Haşere ilaçlamada ikinci yöntem kokusuz uygulamadır. Bu yöntemde uygulanan metot ilacın püskürtülmesidir. Uygulama yapılırken alanın terk edilmesi gereklidir. Gıda maddelerinin açıkta bırakılmaması gerekmektedir.

Ev İlaçlama Uygulamaları

Ev ilaçlama uygulamalarında bir başka yöntem termal flog cihazı ile sıcak sislemedir. Bu yöntemde yağ, mazot ve suda eriyen madde kullanılmaktadır. Sıcak sisleme olarak bilinen bu yöntem tüm mekanlarda, göl, nehir, ağaçlık alanlar ve çöplüklerde tüm haşerelerle mücadelede uygulanmaktadır. Bir de ulv cihazı ile soğuk sisleme yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemde özellikle haşerelerin çoğalması durumunda uygulanmaktadır. Özellikle uçan canlıların aktif olduğu zamanlarda uygulanmaktadır.



Jel uygulaması da özellikle mutfak ve yemekhane gibi mekanlardaki haşerelere karşı kullanılan yöntemdir. Çok etkilidir ve kesinlikle kokusu yoktur. Dozu istediğiniz şekilde ayarlanabilir. Haşereler özellikle yaz aylarında kendini gösterir. Bu böcekler sıcak ortamda ortaya çıkar ve büyürler. Bu zararlılardan kurtulmak için de ilaçlama yapılmalıdır. İlaçlama, hastalık riskini ortadan kaldırmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ev İlaçlama Şişli

Haşerelerden Kurtulmanın Yolu Ev İlaçlamasıdır Haşereler çeşitli hastalıklara neden olmaktadır. Mikrop ve bakteri taşıyan bu böcekler, evl...